lørdag den 24. maj 2014

H2O Stine Goya


Så kom mine nye klip klappere langt om længe :)

fredag den 23. maj 2014

Enkelt og godt


Grillet kyllingebryst, grillede asparges og en god artiskokpesto. Mere bøvlet behøver det ikke være når man kommer sent hjem og er sulten.

onsdag den 21. maj 2014

Elements


Disse smukke skåle fra Royal Copenhagen serien elements i farver, er jeg simpelthen så glad for. De er fine til servering og pynt.

Vindrue



Gerts vindrue. Vi købte den til drivhuset sidste år, og den voksede sig flot og stor. Da vi plantede den ud efter drivhuset væltede, var vi noget spændte på om den ville overleve. Den ser ud til at trives i bedste velgående.


Smukke blomster i haven gør glad!

Mynte



Forrige år plantede jeg en enkelt mynte..... den er nu ved at overtage halvdelen af mit højbed! Hold da op! Heldigvis smager det jo dejligt :)

Purløg


I vores køkkenhave har vi altid purløg. Jeg synes det er meget anvendeligt og smager virkelig dejligt.

Pizzatoast


Super enkel og god frokost.

Toastbrød, tomatskiver, rød cheddar, hamburgerryg i tern og frisk basilikum. Efter 10 min. på 200 grader, er det en god frokost.

Spirulina


Spirulina indeholder knap 60% protein og alle 8 essentielle aminosyrer.
Det er en rig kilde til vitamin B2, B3, B6, E, K og folinsyre.
Jernindhold pr. 3 g svarende til ½ liter spinat.
Betakaroten pr. 3 g svarende til ½ liter gulerødder.
Tre gange så meget e-vitamin som hvedekim.

Spirulina er en mikroskopisk lille blå-grøn ferskvandsplante, sandsynligvis det første fotosyntetiske liv skabt på jorden for milliarder af år siden. Den producerer alle sine næringsstoffer ved at indtage sollys. Den samler og omdanner sollys til blå-grønt pigment, hvor det blå (phycocyanin) er en aminosyregruppe, der kun findes i spirulina og AFA (aphanizomenon flos-aquae), og det grønne er klorofyl.

Spirulinas portfolio er imponerende, den indeholder mere klorofyl end hvedegræs, mere GLA end nogen anden plantevækst, mere jern end spinat, mere betakaroten end gulerødder, mere e-vitamin end hvedekim, er en komplet proteinkilde (har alle aminosyrer), og har et fantastisk højt indhold af vitaminer, mineraler.

Spirulina er ikke koncentrat eller ekstrakt, men en wholefood, det er den hele tørrede plante, du spiser.

At tage spirulina er som at spise en kæmpe skål grøntsager. Nasa anser spirulina som den perfekte føde at dyrke på rumstationer og har undersøgt muligheden for at bruge det på længerevarende rumekspeditioner, bl.a. fordi det genererer ilt til kroppen.
Anbefales også til gravide, ammende, mødre, ældre, børn i voksealderen, vegetarer og sportsudøvere.

Spirulina smager efter min mening ikke ret godt, men det kan reddes af appelsinjuice. En halv teskefuld rørt ud i et glas appelsinjuice, det er en god morgenbooster.

Basilikum


Sidste år forsøgte jeg mig med basilikum på friland, det lykkedes ikke. Så dette pragteksemplar bor i min vindueskarm, det er den åbenlyst tilfreds med. Basilikum smager dejligt i mange retter, men skal først tilsættes til sidst eller bruges som krydderi på maden.

Pizzasnegle


Herhjemme er både pizzasnegle og pølsehorn et hit, i dag blev det så til pizzasnegle. Fyldet i dag blev skinketern, ketchup, rød cheddarost og frisk basilikum. Dejen er en almindelig gærdej med hvedemel hvor jeg har tilsat krydderurter.

Kanelsnegle


Jeg fik sådan lyst til at bage kanelsnegle. Det er en klassiker der efter min mening aldrig går af mode, og de smager fantastisk dejligt.

Fremgangsmåde:

Dej:
25 g gær
50 g smør
3 dl mælk
0,5 dl sukker
Lidt salt
8 dl mel

Fyld:
100 g smør
2 tsk. kanel
0,5 dl sukker

Udrør gær i lun mælk og tilsæt sukker og salt. Smuldr smørret i og melet lidt af gangen. Æltes godt og hviler i 30 min. under klæde. Fyldet røres sammen. Rul dejen ud og smør fyldet på. Rul den sammen til en pølse og skær passende stykker ud til kanelsnegle. Hviler 30 min. Bages 8-10 min. på 225 grader.

Tomatavl

Da vores drivhus ikke overlevede "Bodil", måtte jeg ty til andre metoder. Det blev så en enkelt tomatplante i et sydvendt vindue. Det ser foreløbig ud til at fungere ret godt og jeg glæder mig meget til de bliver store og røde.

P-kage vanilleis


Vanilleis med kagestykker af p-kagen jeg bagte for to dage siden. Opskriften på vanilleisen er fra en fantastisk bog jeg fik i fødselsdagsgave af min søster og svoger. Fløde, sødmælk, vanille, sukker og æg - god vanilleis!
Lavet på min ismaskine fra Philips.

søndag den 18. maj 2014

P-kage


Jeg bagte denne p-kage i dag. Det var en succes. Den kraftige chokoladekage, smeltede marshmallows og saltede peanuts overtrukket med mørk chokolade. Det fungerer godt sammen :)

torsdag den 15. maj 2014

RC


Mit nye, fine saltkar fra Royal Copenhagen.

Piratkage


Piratkage jeg lavede til fars fødselsdag.

søndag den 4. maj 2014

Flowers


Kan I alle have en dejlig søndag.

Vi er på vej til konfirmation i Viborg sammen med hele familien.