onsdag den 21. maj 2014

Spirulina


Spirulina indeholder knap 60% protein og alle 8 essentielle aminosyrer.
Det er en rig kilde til vitamin B2, B3, B6, E, K og folinsyre.
Jernindhold pr. 3 g svarende til ½ liter spinat.
Betakaroten pr. 3 g svarende til ½ liter gulerødder.
Tre gange så meget e-vitamin som hvedekim.

Spirulina er en mikroskopisk lille blå-grøn ferskvandsplante, sandsynligvis det første fotosyntetiske liv skabt på jorden for milliarder af år siden. Den producerer alle sine næringsstoffer ved at indtage sollys. Den samler og omdanner sollys til blå-grønt pigment, hvor det blå (phycocyanin) er en aminosyregruppe, der kun findes i spirulina og AFA (aphanizomenon flos-aquae), og det grønne er klorofyl.

Spirulinas portfolio er imponerende, den indeholder mere klorofyl end hvedegræs, mere GLA end nogen anden plantevækst, mere jern end spinat, mere betakaroten end gulerødder, mere e-vitamin end hvedekim, er en komplet proteinkilde (har alle aminosyrer), og har et fantastisk højt indhold af vitaminer, mineraler.

Spirulina er ikke koncentrat eller ekstrakt, men en wholefood, det er den hele tørrede plante, du spiser.

At tage spirulina er som at spise en kæmpe skål grøntsager. Nasa anser spirulina som den perfekte føde at dyrke på rumstationer og har undersøgt muligheden for at bruge det på længerevarende rumekspeditioner, bl.a. fordi det genererer ilt til kroppen.
Anbefales også til gravide, ammende, mødre, ældre, børn i voksealderen, vegetarer og sportsudøvere.

Spirulina smager efter min mening ikke ret godt, men det kan reddes af appelsinjuice. En halv teskefuld rørt ud i et glas appelsinjuice, det er en god morgenbooster.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar