onsdag den 21. maj 2014
Mynte
Forrige år plantede jeg en enkelt mynte..... den er nu ved at overtage halvdelen af mit højbed! Hold da op! Heldigvis smager det jo dejligt :)
Purløg
I vores køkkenhave har vi altid purløg. Jeg synes det er meget anvendeligt og smager virkelig dejligt.
Pizzatoast
Super enkel og god frokost.
Toastbrød, tomatskiver, rød cheddar, hamburgerryg i tern og frisk basilikum. Efter 10 min. på 200 grader, er det en god frokost.
Spirulina
Spirulina indeholder knap 60% protein og alle 8 essentielle aminosyrer.
Det er en rig kilde til vitamin B2, B3, B6, E, K og folinsyre.
Jernindhold pr. 3 g svarende til ½ liter spinat.
Betakaroten pr. 3 g svarende til ½ liter gulerødder.
Tre gange så meget e-vitamin som hvedekim.
Spirulina er en mikroskopisk lille blå-grøn ferskvandsplante, sandsynligvis det første fotosyntetiske liv skabt på jorden for milliarder af år siden. Den producerer alle sine næringsstoffer ved at indtage sollys. Den samler og omdanner sollys til blå-grønt pigment, hvor det blå (phycocyanin) er en aminosyregruppe, der kun findes i spirulina og AFA (aphanizomenon flos-aquae), og det grønne er klorofyl.
Spirulinas portfolio er imponerende, den indeholder mere klorofyl end hvedegræs, mere GLA end nogen anden plantevækst, mere jern end spinat, mere betakaroten end gulerødder, mere e-vitamin end hvedekim, er en komplet proteinkilde (har alle aminosyrer), og har et fantastisk højt indhold af vitaminer, mineraler.
Spirulina er ikke koncentrat eller ekstrakt, men en wholefood, det er den hele tørrede plante, du spiser.
At tage spirulina er som at spise en kæmpe skål grøntsager. Nasa anser spirulina som den perfekte føde at dyrke på rumstationer og har undersøgt muligheden for at bruge det på længerevarende rumekspeditioner, bl.a. fordi det genererer ilt til kroppen.
Anbefales også til gravide, ammende, mødre, ældre, børn i voksealderen, vegetarer og sportsudøvere.
Spirulina smager efter min mening ikke ret godt, men det kan reddes af appelsinjuice. En halv teskefuld rørt ud i et glas appelsinjuice, det er en god morgenbooster.
Basilikum
Sidste år forsøgte jeg mig med basilikum på friland, det lykkedes ikke. Så dette pragteksemplar bor i min vindueskarm, det er den åbenlyst tilfreds med. Basilikum smager dejligt i mange retter, men skal først tilsættes til sidst eller bruges som krydderi på maden.
Pizzasnegle
Herhjemme er både pizzasnegle og pølsehorn et hit, i dag blev det så til pizzasnegle. Fyldet i dag blev skinketern, ketchup, rød cheddarost og frisk basilikum. Dejen er en almindelig gærdej med hvedemel hvor jeg har tilsat krydderurter.
Kanelsnegle
Jeg fik sådan lyst til at bage kanelsnegle. Det er en klassiker der efter min mening aldrig går af mode, og de smager fantastisk dejligt.
Fremgangsmåde:
Dej:
25 g gær
50 g smør
3 dl mælk
0,5 dl sukker
Lidt salt
8 dl mel
Fyld:
100 g smør
2 tsk. kanel
0,5 dl sukker
Udrør gær i lun mælk og tilsæt sukker og salt. Smuldr smørret i og melet lidt af gangen. Æltes godt og hviler i 30 min. under klæde. Fyldet røres sammen. Rul dejen ud og smør fyldet på. Rul den sammen til en pølse og skær passende stykker ud til kanelsnegle. Hviler 30 min. Bages 8-10 min. på 225 grader.
Abonner på:
Opslag (Atom)
